Strona 1 z 1
Co2
: 14 kwietnia 2014, 21:53
autor: dominikbugi
Mam pytanie robiliście kiedyś bbimbrownie Co2? Jeśli tak macie jakąś sprawdzoną recepturę? Robiłem z 400g cukru 1 l wody i 10g drożdzy i nie wyszło :/
Re: Co2
: 15 kwietnia 2014, 00:00
autor: Kalina
to cosik skopałeś - robiłam wg receptury 1410

- i działało
może temperatura ?
bimberek lubi ciepło
Re: Co2
: 15 kwietnia 2014, 04:58
autor: KAMYK
Albo drożdże,ewentualnie jakaś nieszczelność.Co do temp. to z tego pamiętam to powyżej 40°C grzyby giną.
Re: Co2
: 15 kwietnia 2014, 21:26
autor: dominikbugi
Jednak działa ale musiałem poczekać około 2 h

Re: Co2
: 15 kwietnia 2014, 21:57
autor: MarSz
może miałeś za zimną wodę - to spowalnia start.
Re: Co2
: 15 kwietnia 2014, 22:03
autor: dominikbugi
Woda była letnia
