Hej. Na wstępie muszę pochwalić skórkę, która mi bardzo przypadła do gustu. Taka fajna akwarystyczna. Ale teraz do rzeczy: chciałbym założyć akwarium. Nie wiem jakie rybki warto do niego kupić. Słyszałem, że nie wszystkie ryby mogą żyć ze sobą w jednym akwarium. Nie mam pojęcia ile w tym jest prawdy. Wiem, że rybki mogą się zjadać. Jest wiele ryb, które mi się podobają, ale nie wiem jak będą ze sobą żyć. Czy doradzicie mi jakie rybki najlepiej kupować? Nie wszystkie mi się podobają, ale chyba nie warto wybierać rybek po wyglądzie. Jakie ryby dobrze kupować? Bardzo ważne dla mnie jest to, aby moje akwarium się rozwijało. Chcę dokupować ryby, ale nie mam pieniędzy na to, żeby ryby robiły sobie krzywdę. Poradźcie mi coś na temat doboru rybek. Pomożecie. Jakie rybki mogą ze sobą żyć. Nie mam pojęcia jak to wybierać. Chcę założyć akwarium, ale boję się, że jak się nie znam to mogę stracić ryby, a na to mnie nie stać. Kupno akwarium nie jest żadnym problemem, ale rybki to już inna sprawa. Chciałbym wiedzieć jakie ryby warto kupić. Możecie mi doradzić.
Jeszcze takie pytania:
-kupić na początku 25 czy 50 litrów akwarium
-chcę mieć minimum 10 kardynałków oraz 10 neonków
-ile glonojadów kupić.
Dziękuję za informacje.
Edycja: Kupiłem akwarium
Znajdują się tam takie
ryby akwariowe. Akwarium ma 55 litrów.
Rośliny mam obecnie sztuczne. Później może kupię żywe.