Problem z glonami

Awatar użytkownika
marang
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 01 października 2017, 08:22
Płeć: On
Status: Offline

Problem z glonami

Postautor: marang » 13 października 2017, 18:25

Witajcie mam dwa pytania odnośnie roślin.
1. Czy ty ciemne liście rośliny usunąć? Bo te zielone są piękne.
2. Czy jak zacznę podawać zginą mi te glony co na drugim i trzecim zdjęciu są?
Nie robiłem testów wody. Posiadam carbo i macro green ale nie podaje od tygodnia ( czy podawać z powrotem). Oswietlenie ok 0.68 watt na litr. Naswietlalem ok 13-14 godz teraz 10 [img]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171013/8c9a81ee79bd3cdb203517371994aa89.jpg[/img]ObrazekObrazekObrazekObrazek

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka


Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator
Posty: 5205
Rejestracja: 15 listopada 2012, 16:05
Płeć: On
Lokalizacja: Wyrazów
Dziękowano: 10 razy
Status: Offline

Re: Problem z glonami

Postautor: Big daddy » 13 października 2017, 22:55

Ciemne liście to pewnie forma emersyjna, po co masz wycinać?
Będzie to głupio wyglądało.
Masz tam też fitonie, to nie jest roślina do akwarium, również zgnije.

Nie bardzo rozumiem co chcesz podawać. Mogę Ci tylko napisać że takie działanie po omacku często przynosi elekt odwrotny do zamierzonego. Także uważaj z nawozami.
Strasznie biednie wyglądają te rośliny, opisz trochę zbiornik, jak długo zalany itp. Piasek jako podłoże również nie będzie służył roślinom, trochę to wszystko na głowie postawione :)

Ten glon to krasnorost, poczytaj sobie o nim, wszystkiego się dowiesz.

Wysłane z galaktyki S6
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Graff
Administrator
Posty: 1291
Rejestracja: 15 listopada 2012, 20:20
Płeć: On
Lokalizacja: Częstochowa - Północ
Dziękowano: 6 razy
Status: Offline

Re: Problem z glonami

Postautor: Graff » 14 października 2017, 12:59

Jeśli akwarium jest "nowe" to jedynie co możesz podawać to potas.
Kulki nawozowe pod korzenie możesz powkładać.
A poza tym trudno coś więcej napisać skoro nie mamy najważniejszych informacji-opisz zbiornik może wtedy uda się coś poradzić.
Path of the Dark Side...
Awatar użytkownika
marang
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 01 października 2017, 08:22
Płeć: On
Status: Offline

Re: Problem z glonami

Postautor: marang » 14 października 2017, 13:03

Będę w domu i wszystko opisze

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Awatar użytkownika
marang
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 01 października 2017, 08:22
Płeć: On
Status: Offline

Re: Problem z glonami

Postautor: marang » 15 października 2017, 08:37

Akwarium opisane w odpowiednim dziale

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Wróć do „Glony”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość