No no jacy tu wszyscy życzliwi

niestety zanim wróciłabym do Szczecina z tym baniakiem to by woda skisła
Po prostu super napisałam poemat i czas na edytowanie minął

Napisze w skrócie : szczerze pisząc myślałam że czegoś się ucze a teraz mam wrażenie że się cofam

w instrukcji tego testu jest napisane że dopuszczalna zawartość fosforanu jest nie przekraczająca 0,4 mg/l a u mnie wychodzi około 0,1 więc byłam pewna że fosfor oki bo wyższe stężenia należy zbijać i jest zagrożenie glonowe choć u mnie i bez wysokiego stężenia wyskoczyły glony różnego rodzaju więc w tym temacie już mam kołomyje ,to czyli co w tych testach pomiar na 0,1 jest oki a tak naprawde nie jest ?
Wracając do poprzednich pytań dziury w liściach myślałam że bocje robią bo nagminnie je skubią i faktycznie są zielone kropki a nalot jest szarawy,woda z podmiany to osmoza nie kranówka ,nawozy dawane do tej pory to tylko macro i ferro .Wg waszych wskazówek od jutra bede dawała easy carbo 6ml przez tydzień i zamienić te moje nawozy na fosfo i potasium? Co byście na moim miejscu codziennie podawali do akwa,jakie stałe preparaty dla roślin i dla ogólnej dobrej kondycji akwa,co wy podajecie dzień w dzień że rośliny piękne a ryby zadowolone ? Bo te moje się nie sprawdziły zwykle kupuje mało wymagające rośliny i zawsze marniały co ja źle robie? A teraz wysyp glonów

czy jest szansa na całkowite pozbycie się ich tym carbo?