420l Malawi

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
pawel21
Użytkownik

Re: 420l Malawi

Post autor: pawel21 »

Dziekuje za tak mile slowa, postaram sie w najblizszym czasie zamiescic filmik z karmienia to bedzie ladnie wygladac :) Bynio tak jak piszesz demasoni czuja sie super, jak byly 3 samce to czuly sie bezkarne i one rzadzily :) Teraz jest jeden samiec , ale chyba i tez daje rade. Co do Socolofi to zostaly mi tylko 4 rybki z tego gatunku bo dwie pozostale zostaly zagryzione lub podgryzione i pozniej padly. Z tego co widze to mam dwa samce i dwie samice , ale samice plywaja gdzies po rogach tak jakby sie kryly , a samce zdecydowanie ten wiekszy ma swoja dziuple jakby to tak ujac. Co do Acei to faktycznie pieknie wygladaja jak plywaja po calym akwarium , a ze mam ich 10 czy tam 12 i sa naprawde duze to wyglada super. A ze sa w ogole nie agresywne (teoretycznie) bo widzialem jak gonia inne ryby i nawet cos tam podgryzaly te socolofi co juz slabe byly :) Ale i tak sa piekne. Ten najwiekszy samiec w rzeczywistosci jest jeszcze wiekszy :D Aranzacje ustawilem tak jak chcialem juz kiedys , nastepny etap to bedzie zlikwidowanie w ogole bialych kamieni i na calosci ustawienie takiego rusztowania jak po lewej stronie i moze uda sie wyzej zrobic:)

Szczerze brakuje mi troche tego bialego koloru i dlatego chce dokupic kilka szt. albino , ale troche wieksze , moze macie jakis namiar , albo hodowce co moglby sprzedac wieksze osobniki ??
Awatar użytkownika
andrety
Użytkownik

Post autor: andrety »

Akwarium suuuper z! Tez sie zastanawiam nad malawi ale to kiedyś jak kupię drugi zbiornik.
Rybki śliczne.
Pozdrawiam
Arek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

andrety pisze:Tez sie zastanawiam nad malawi.
Rybki śliczne.
Było by miło porozmawiać w szerszym gronie. Rybki śliczne, czasem troche łobuzowate. Ale warto....Serdecznie polecam.
Awatar użytkownika
pawel21
Użytkownik

Pisze z nietypowa sprawa, otoz wchodze dzisiaj do domu z uczelni i co ja widze :O Moj najwiekszy acei ma w pysku rybe, chlop zjadl w calosci rybe i tylko koncowka ogona mu wystawala z pyska. Chyba sie troche zadlawil to ma wielki pysk, co prawda zdjecie tego tak nie okazuje bo robione ipadem , ale po prostu bylem w szoku . Taka lagodna ryba , a zjadla rybe, ktos moze mi powiedziec jak to mozliwe ?:O
Załączniki
IMG_0430.JPG
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Jak dla mnie Acei wcale nie jest łagodną rybą ;)
Zeżarł bo może był głodny :-?
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Co to była za rybka którą piękny Acei zjadł?
Awatar użytkownika
pawel21
Użytkownik

Po koncowce ogona stwierdzam ,ze to maly demasoni . Przed wyjazdem do dziewczyny miala bardzo wielki pysk i jak patrzylem co ma w srodku to jakby cos tam wlasnie jeszcze mial . Zobacze jak wroce do domu czy zyje czy nie , a co do glodu to moze i byl bo jakies 2-3 dni karmilem tylko 1x dziennie bo nie mialem czasu , a wracalem jak swiatlo juz bylo wylaczone i wlaczone led. A tak to karmie 2x dziennie.
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

To jest tak samo jak w przypadku karmienia małych dzieci...Ze względu na obecność w obsadzie młodych ryb powinieneś podawać pokarm częściej, ale raczej w trochę mniejszych porcjach. A tak to...life is brutal. :((,
Awatar użytkownika
pawel21
Użytkownik

Wiesz nie przejmuje sie ze ja zjadla , po prostu bylem zaskoczony ze w ogole ona mogla cos takiego :) Ja je tak karmie zeby zjadly i za jakis czas znowu bo duzo tego na spodzie pozniej plywa jak pokarm tonie, lepiej jak sobie plywaja po powierzchni to kiedy chca to sobie zjedza.

dodano 02 cze 2013, 23:37 :

Wiesz nie przejmuje sie ze ja zjadla , po prostu bylem zaskoczony ze w ogole ona mogla cos takiego :) Ja je tak karmie zeby zjadly i za jakis czas znowu bo duzo tego na spodzie pozniej plywa jak pokarm tonie, lepiej jak sobie plywaja po powierzchni to kiedy chca to sobie zjedza.
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Post autor: alkorta »

Poproszę o małą aktualkę zbiorniczka, również zdjęcia całego zbiorniczka.:)
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
Awatar użytkownika
Bartt85
Użytkownik

Post autor: Bartt85 »

Samce acei są bardzo agresywne, mój samiec osiągnął rozmiar 18,5cm i sterroryzował całe akwarium, najgorzej było podczas karmienia :/
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”