Restart 300l
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- Big daddy
- Administrator
Re: Restart 300l
Również jestem ciekaw czy formuła się wyczerpała i co dalej?
Do zbiornika będą wjeżdżać ławice z AP, duże żabienice i wąkroty, także klimat Amazonka zostaje...
-
- Wolontariusz Aqua Jura
Fajny klimacik, korzenie wymiatają. Tylko co się stało z dyskami? Roślinność to docelowa ilość? Myślałeś może o obsadzeniu czymś korzeni? Widzę, że masz potężne reflektory nad akwarium. Trochę szkoda tych watów na jedną roślinę.
Tomek
Dyski sprzedane. Flora zostanie bez zmian, ta żabienica zapewne mocno się rozrośnie mam ją od dwóch tygodni, wcześniej było więcej roślin w tym wąkrotki które porastały korzenie lecz ja wolę neony na ciemnej scenie a rośliny rozświetlają zbiornik. W reflektorach są ledy e27 po 8W każdy.
- Big daddy
- Administrator
Całość wygląda ciekawie, klimatycznie. Wszystko jest sterylne, aż za bardzo, jak to możliwe? Ile czasu ma to akwarium?
Akwarium ma ok 2 miesięcy.
Jeśli ktoś jest zainteresowany szydlikami iglastymi widocznymi na zdjęciach niech pisze na priv, mam dwie sztuki 25-20cm
Jeśli ktoś jest zainteresowany szydlikami iglastymi widocznymi na zdjęciach niech pisze na priv, mam dwie sztuki 25-20cm
Prefiltr narurowy z wkładem sznurowym 50um, kwaśna woda, bakterie microbe lift special blendBig daddy pisze:Całość wygląda ciekawie, klimatycznie. Wszystko jest sterylne, aż za bardzo, jak to możliwe? Ile czasu ma to akwarium?
- Graff
- Administrator
Fajny mroczny klimat nadal...
Pielęgniczki, neony...coś tam można by jeszcze wpuścić bo jak na 300l to maławo.
Choć jeśli taki Twój zamysł by ryb było mało to też w sumie ok.
Mnie się podoba.

Pielęgniczki, neony...coś tam można by jeszcze wpuścić bo jak na 300l to maławo.
Choć jeśli taki Twój zamysł by ryb było mało to też w sumie ok.
Mnie się podoba.

Path of the Dark Side...
No muszę coś dorzucić, myśle o małym stadku tetr cesarskich i pielęgniczki. Żabienica zdominowała wielkością korzenie, więc tych tez muszę dołożyć. Teraz w zbiorniku są 33 ryby. Myśle też o zmianie podłoża, ostatnio samica Ramirezy zadławiła się i padła, obawiam się jednak że przy piasku będzie przyduchy w korzeniach żabienica, teraz siedzi na Amazonii od ADY i to jest przysypane tym drobnym żwirkiem.