[28,5l] Blada, nocna lampka
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- sibelius
- Użytkownik
Re: [28,5l] Blada, nocna lampka
Niewielkie zmiany - pogostemony. Kolcobrzuch sztuk jeden, samiczka zdechła. Zastanawiam się nad zmianą głównej obsady, kiedy na niego kres przyjdzie, ale kiedy w sklepie zobaczę te ślipka, pewnie znów nie będę mógł się oprzeć.
- Załączniki
-
- aj-lampka.JPG (668.3 KiB) Przejrzano 8613 razy
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Zupa jarzynowa z rybną wkładką
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
Nie widzę tu żadnego kolcobrzucha
-
- Wolontariusz Aqua Jura
Kamila, ale zielono jest. Jakbym miał taką lampkę, tylko bez kolca to postarał bym się o jakieś krewetki, np bloodmerry. Fajny kontrast był by na tej soczystej zieleni.
Tomek
- sibelius
- Użytkownik
Lampka dalej świeci, choć nie tak mocno. Diody się spaliły, na szybko montowałem cokolwiek i to "cokolwiek" było za mało, ale dla altualnych bolbitisów i microsoriów wystarcza. Mieszkają tu same krewetki orange rili, na razie ryb nie będzie.
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
-
- Wolontariusz Aqua Jura
Cześć Pawle. No trochę biednie jest. Ale przyzwyczaiłeś nas do chaszczy. Nad jakim oświetleniem myślisz?
Tomek
- sibelius
- Użytkownik
Poczekam, zobaczę, co najwyżej dołożę kilka białych diod, bo żółto jest. A tak na przyszłość to zbieram się w sobie do zamówienia power ledów full spectrum i nimi podziobać.
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
- sibelius
- Użytkownik
Teraz dopiero biednie!
Korzeń był nadgryziony przez robactwo - za długo na wolnym powietrzu przeleżał i się drań rozpuszczał, a ja dopiero po zapachu się zorientowałem, co jest nie tak i czemu się krewetki nie rozmnażają. Wyleciało wszystko, była wielka podmiana i rośliny luzem. Chciałem im pokleić małe co nieco, ale mi się na silikon nie trzymało. Teraz wieczory długie, superglu kupiony to się może uda przed świętami.
Na razie tak: krewet mnóstwo, tyle że brzydkie i skundlone. Jak przyjdzie zmiana dekoracji, trzeba będzie całą wodę odlać, to się i selekcję zrobi.
Korzeń był nadgryziony przez robactwo - za długo na wolnym powietrzu przeleżał i się drań rozpuszczał, a ja dopiero po zapachu się zorientowałem, co jest nie tak i czemu się krewetki nie rozmnażają. Wyleciało wszystko, była wielka podmiana i rośliny luzem. Chciałem im pokleić małe co nieco, ale mi się na silikon nie trzymało. Teraz wieczory długie, superglu kupiony to się może uda przed świętami.
Na razie tak: krewet mnóstwo, tyle że brzydkie i skundlone. Jak przyjdzie zmiana dekoracji, trzeba będzie całą wodę odlać, to się i selekcję zrobi.
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
- Graff
- Administrator
hejka
Lampka świeci a dramatu nie widać.
A było w sumie blisko bo jak korzeń gnił to mogło być nieciekawie.
Oby do przodu.
Lampka świeci a dramatu nie widać.
A było w sumie blisko bo jak korzeń gnił to mogło być nieciekawie.
Oby do przodu.
Path of the Dark Side...
-
- Wolontariusz Aqua Jura
Dobrze Pawle, że szybko zareagowałeś. Ciekaw jestem twoich jesiennych wariacji. Zawsze to jakaś inspiracją i motywacja dla mnie, by zamieszać w zbiorniku. Pozdrawiam
Tomek
- sibelius
- Użytkownik
Hej,
miało być w okolicy świąt, ale jak człowiek się rozchoruje, to mu się nic nie chce, nawet pokrywy podnosić do podmiany.
I tak to zeszło do teraz. Cała lawa, jaka w domu była, sporo superglue, trochę waty filtracyjnej i takie oto jest. ma to kształt półkomina, żeby filtr trochę wlazł do środka, tak mi się widziało już dawno i wreszcie projekt dojrzał.
Rośliny te same - mocrosorium philipines, bolbitis compacta, minipeliia, hydrocotyle i na bank wyjdą jakieś mchy i susBwasertag.
Zwierzęta - krewetki orange rilli, wyradzające się powoli w red rilli. Była selekcja, odpady powędrowały na parapet, gdzie mieszkają dzikie stwory...
miało być w okolicy świąt, ale jak człowiek się rozchoruje, to mu się nic nie chce, nawet pokrywy podnosić do podmiany.
I tak to zeszło do teraz. Cała lawa, jaka w domu była, sporo superglue, trochę waty filtracyjnej i takie oto jest. ma to kształt półkomina, żeby filtr trochę wlazł do środka, tak mi się widziało już dawno i wreszcie projekt dojrzał.
Rośliny te same - mocrosorium philipines, bolbitis compacta, minipeliia, hydrocotyle i na bank wyjdą jakieś mchy i susBwasertag.
Zwierzęta - krewetki orange rilli, wyradzające się powoli w red rilli. Była selekcja, odpady powędrowały na parapet, gdzie mieszkają dzikie stwory...
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
ale zwykłym superglu to kleisz ?
- sibelius
- Użytkownik
Tak, zwykłym klejem cyjanoakrylowym. Próbowałem silikonem, ale czas schnięcia jest za długi. Superglu schnie szybciej, a jeszcze bardziej, jak się go poleje wodą.
Pozdrawiam
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka
Tatuin
Rezydencja
Paweł
Moje baniaki:
Zupa 2.0
Blada, nocna lampka