A jak już się tak wszyscy wypowiadają to i ja jeszcze dołożę trzy grosze. Już nie z komórki to się wypowiem szerzej.

Jak wlepiłem na starym forum zdjęcia swojego baniaka to też "dostałem miedzy oczy"

"...wstaw tło, najlepiej czarne bo niebieskie
MI się nie podoba..."
To odpowiadam, minął ponad rok i tła nie wstawiłem i na razie póki co nie mam zamiaru ale w zamian za to rozrosły mi się rośliny, przez które i tak bym tła nie widział.
Jeżeli chodzi o wszelkie "ozdoby" to ma się podobać właścicielowi a nie forumowiczom, ja osobiście linczować za to nie będę, jakkolwiek pytanie zasadnicze - jakich farb uzyto do malowania? ale tego się nie dowiemy zapewne. Jak dla mnie, jeżeli już zamek to "czysta" ceramika, jednobarwna a nie kolorowa we wszystkich kolorach tęczy właśnie z uwagi na farby
Natomiast jeżeli chodzi o "zupę rybną" to nie popieram aczkolwiek stosuję (poniżej mój wątek o zupie m.in

)
http://afczwa.com/viewtopic.php?f=40&t=670
Nie zauważyłem na fotkach, jakie to brzanki ale jeżeli sumatrzańskie to od wielu lat mają złą sławę "podgryzaczy" ogonów innych gatunków niż barbusy ale może to być plotka
Natomiast jeżeli chodzi o filtrację to jakiekolwiek akwarium by nie było (biotop, towarzyskie) to jak powiada większość "Filtracji nigdy za wiele" i Możesz jeszcze przemyśleć oprócz tradycyjnych filtrów wewnętrznych czy zewnętrznych "panel filtracyjny" ale zabiera on jednak znaczną objętość akwarium. Czyli najlepiej byłoby zewnętrzny kubełek ale to już są większe kwoty niż wenetrzny chyba, żeby rozważyć "chińczyka" plusy niższa cena i w miarę jakość (czesto skopiowana technologia z markowych rozwiązań) wady - mała ilość mediów filtracyjnych oraz wyższe zużycie energii ale przy mniejszych kubełkach róznica nie bywa duża w ilości jakkolwiek procentowo robi wrażenie. Np markowy 11W a chińczyk 20W czyli w przeliczeniu na cenę dobową około 15 groszy więcej * 30 dni = 4,5 zł więcej za prąd miesięcznie ale jeżeli cena będzie również połową markowego czyli przy założeniu 150 zł chińczyk a 300 zł markowy (mniejsze pojemności kubełków) to różnica ceny a zużycia przy założeniu niezmiennych cen towaru i prądu przez okres porównawczy wyniesie około 30 miesięcy.
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal