Roślinne 240.
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- Big daddy
- Administrator
Re: Roślinne 240 z Neonami.
Adrian do tych fire redów parkę ramirezów electrik blue....
- MarSz
- Użytkownik
Electric blue to fajna sprawa ale wrażliwe. Można się przejechać.
A myśłałeś o pstrążenicach marmurkowych? Ja dziś widziałem kilka w akcji i powiem Ci, że mają moc przykuwania uwagi
A myśłałeś o pstrążenicach marmurkowych? Ja dziś widziałem kilka w akcji i powiem Ci, że mają moc przykuwania uwagi

Akwarium super
, ale już kolejny raz napiszę że dla pielęgniczek przydałby się piasech, może chociaż jakaś niewielka plaża. Pięlęgniczki przesiewają piasek przez skrzela przez co pozbywają się resztek jedzenia, zanieczyszczeń i pasożytów, poza tym umożliwia im on naturalne zachowania podczas tarła.
Skalary moim zdaniem wyglądały by super, manacapuru lub peru
. Też widziałem często na forach połączenie neonów ze skalarami, podobno zanim skalary dorosną to przyzwyczają się do neonów i nie będą ich traktować jako pokarm
.
Pomysł MarSza z pstrążnicami bardzo dobry widziałem je kiedyś w Aquaelu i wyglądały bardzo fajnie.

Skalary moim zdaniem wyglądały by super, manacapuru lub peru

Pomysł MarSza z pstrążnicami bardzo dobry widziałem je kiedyś w Aquaelu i wyglądały bardzo fajnie.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
Nie prawda że skalary by pozjadały neonki . Znajomy mój ma skalary i neonki i fajnie to wygląda neonki no stop pływają w stadzie
a skalary no stop się gonią
.

To chyba mało widziałeś w życiu.Alex89 pisze:Nie prawda że skalary by pozjadały neonki . Znajomy mój ma skalary i neonki i fajnie to wygląda neonki no stop pływają w stadziea skalary no stop się gonią
.

Skalarów raczej bym nie dawał, z racji tego że wystarczy jak skalar posmakuje neona to już po nich, wykoszą wszystko, nawet jak będą pływały od małego. To tak samo jakby do palet dołożyć krewetki.

Pielęgniczki to co innego, ale jak pisze Daiw przydałoby się trochę piasku. Palet nawet nie wpuszczaj, bo najpierw musiałbyś odkazić całe akwarium, a następnie dać tylko palety na początek.
Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- bynio67
- Założyciel
bynio67 pisze:starał bym się dodać do obasady taką rybkę, lub kilka, która by zagoniła neony aby trzymały się w grupie.
KODI pisze:Ja proponuję wysiudać bojownika a dodać do neonów pielęgniczki kakadu ,borelli,agasiza lub ramireza.
Właśnie coś takiego miałem na myśli. Nawet więcej niż parkę pielęgniczek. Natomiast sugestię z dodaniem paletek lub skalarów odradzam.Daiw pisze:dla pielęgniczek przydałby się piasech, może chociaż jakaś niewielka plaża.
- bynio67
- Założyciel
bynio67 pisze:starał bym się dodać do obasady taką rybkę, lub kilka, która by zagoniła neony aby trzymały się w grupie.
KODI pisze:Ja proponuję wysiudać bojownika a dodać do neonów pielęgniczki kakadu ,borelli,agasiza lub ramireza.
Właśnie coś takiego miałem na myśli. Mógłbyś spróbować nawet z więcej niż parkę pielęgniczek. np 1+2. Natomiast sugestię z dodaniem paletek lub skalarów odradzam. Jako pierwsze z baniaka zniknęły by krewetkiDaiw pisze:dla pielęgniczek przydałby się piasech, może chociaż jakaś niewielka plaża.

- Big daddy
- Administrator
Kiedyś Gregory85 opisywał jak u niego po kilku latach skalary wyciekły neony w kilka dni a chowały się od małego, natury nie oszukasz...niestety, to jak celibat u księży.
- MarSz
- Użytkownik
Big daddy pisze:natury nie oszukasz...niestety, to jak celibat u księży.

- Big daddy
- Administrator
No co? Przecież może się zdarzyć że skalary nie zeżrą neonów 

- adrian0707
- Założyciel
Miałem kiedyś skalary z neonkami i niestety systematycznie znikały z baniaka.
- bynio67
- Założyciel
Moja Świętej pamięci Teściowa na takie nietrafione podpowiedzi zwykle mówiła Z taką radą s..ć niech jadą".
- adrian0707
- Założyciel
Moje Pielęgniczki
- Załączniki
-
- W1.jpg (93.42 KiB) Przejrzano 4752 razy
-
- W2.jpg (103.83 KiB) Przejrzano 4752 razy
-
- W3.jpg (91.19 KiB) Przejrzano 4752 razy
Bardzo ładne, teraz tylko dodać trochę piasku dla nich, a następnie poczekać na składanie ikry.

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Adrian zrób kilka zdjęć całego akwarium i wstaw, chętnie bym zobaczył co nowego w Twoim akwarium.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda