Daiw pisze:Poprzedni wygląd był moim zdaniem rewelacyjny teraz tez pewnie tak będzie jak zarośnie. Mam jeszcze takie pytanie z jakiej grubości szkła jest ta kosteczka?
Grubość szkła to 3mm. Spoina jak widać nie jest idealna z faktu iż miały to być plecy, na licu wyszła igiełka... Niestety ukruszyłem przypadkiem krawędź szyby i z dwojga złego wolałem tak;P
Poprzedni wygląd też mi się podobał, ale prosoil zaczął rozpuszczać mi skałki. Obecny to w zasadzie eksperyment:P Przy czyszczeniu lignitu zauważyłem że bardzo mocno barwi wodę, mam nadzieje że nie będe miał po tygodniu brązu, bo troche tego lignitu tam jest... Jednakże nie zapeszam i myślę że będzie ok. Z tego co zauważyłem to bardzo mi spada ph ( z 7,4 do 6,7 w dzień).. Zobaczymy na jakim poziomie się zatrzyma. Innych parametrów niestety nie mam jak zmierzyć;/ Jeśli ph będzie różniło się znacznie, będe musiał do wiadra gdzie odstaję się woda powrzucać właśnie lignit by nie było skoków przy podmiance ( nie jestem pewny czy to będzie działać - jak nie to chyba tylko RO lub inne podłoże;s Jeśli ktoś próbował podobnie - proszę o odzew).
Docelowo chciałbym go zasiedlić krewetkami CR... Niestety u nas w mieście to troche kiszka z dostępem do nich;/ Znalazłem w zasadzie tylko jedną opcje, którą odrzuciłem. Z neta się troche boje zamawiać (krewetki które widziałem u nas na zdjęciu wyglądały jak S, cena jak za prawie S, na żywo coś w okolicach C...). Jeśli ktoś zna jakieś dobre źródło w Częstochowie (lub katowice i okolice) także proszę o odzew.
Pozdrawiam, następne fotki postaram się już lepszym sprzętem i z lepsza zawartością;)