[200L] takie tam

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

Awatar użytkownika
adamon
Użytkownik
Kontakt:

Re: [200L] takie tam

Post autor: adamon »

Piękne brązy :) brązy mają coś w sobie takiego dzikiego ;)
A co do akwa to masz piękną żabienicę na ostatnim zdjęciu - nie masz jakiejś odnóżki ??
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Post autor: Big daddy »

Piękne, super się patrzy na te wasze placki, może w następnym wcieleniu...
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Wiosenno letnie barwy, zwłaszcza po tak długiej zimie są wręcz pożądane. A taki klimat możemy oglądać dzięki aranżacji Twojego akwarium. Bardzo ładnie to wszystko współgra ze sobą....Dzięki za oczekiwane od dawna uaktualnienie.
Awatar użytkownika
BzZzYkU
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: BzZzYkU »

fajnie to wszystko razem wygląda ;) dla mnie 1 klasa ;)
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue

Kamil-605269402
GG-12023545
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Post autor: alkorta »

Dzięki za komentarze, ale trochę się ostatnio zmieniło bo cały czas nie jestem zadowolony z tego co jest w akwarium i planuję zmiany, czy na lepsze to się okaże.
O którą żabienicę Ci chodzi Adamie? Jeżeli o ta w rogu największą to lipton bo podobno ciężko ją rozmnożyć, ale jak będę miał to zostawię dla Ciebie.:)
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
Awatar użytkownika
adamon
Użytkownik
Kontakt:

tak tą największą po lewo :)
dzięki :)
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Wczoraj zdemontowałem z prefiltra kolanka ocynkowane ponieważ mogły stanowić problem. Przy miękkiej wodzie mogły szkodzić paletom więc się ich pozbyłem, po zdemontowaniu zauważyłem osad, oczywiście nie obyło się bez zalania, ale opanowałem sytuację. Póki co zastanawiam się nad demontażem prefiltra.
Na­tura dała nam dwo­je oczu, dwo­je uszu, ale tyl­ko je­den język po to, abyśmy więcej pat­rzy­li i słucha­li, niż mówili.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

alkorta pisze:Wczoraj zdemontowałem z prefiltra kolanka ocynkowane ponieważ mogły stanowić problem. Przy miękkiej wodzie mogły szkodzić paletom więc się ich pozbyłem, po zdemontowaniu zauważyłem osad, oczywiście nie obyło się bez zalania, ale opanowałem sytuację. Póki co zastanawiam się nad demontażem prefiltra.
Sam mam 10 calowy narurowy, jako reaktor CO2 sprawdza się wyśmienicie ale już jako prefiltr miałbym obawy jednak jest dość mały. Stosowałeś go dość długo więc możesz napisać co i jak na co liczę, myślę nad skonstrułowaniem czegoś z rury 160 tki jednak jeżeli producent ma problemy ze szczelnością(prefiltry z alledrogo)to przy spodziewanym demontazu min 1 raz /tydzień to spore wyzwanie do skonstruowania czegos użytecznego...taniego i do wykonania przez "zwykłego" akwarystę.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
adamon
Użytkownik
Kontakt:

Big daddy pisze:
alkorta pisze:Wczoraj zdemontowałem z prefiltra kolanka ocynkowane ponieważ mogły stanowić problem. Przy miękkiej wodzie mogły szkodzić paletom więc się ich pozbyłem, po zdemontowaniu zauważyłem osad, oczywiście nie obyło się bez zalania, ale opanowałem sytuację. Póki co zastanawiam się nad demontażem prefiltra.
Sam mam 10 calowy narurowy, jako reaktor CO2 sprawdza się wyśmienicie ale już jako prefiltr miałbym obawy jednak jest dość mały. Stosowałeś go dość długo więc możesz napisać co i jak na co liczę, myślę nad skonstrułowaniem czegoś z rury 160 tki jednak jeżeli producent ma problemy ze szczelnością(prefiltry z alledrogo)to przy spodziewanym demontazu min 1 raz /tydzień to spore wyzwanie do skonstruowania czegos użytecznego...taniego i do wykonania przez "zwykłego" akwarystę.
Powiem Wam, że swojego czyszczę średnio co 1,5 tygodnia i nie wyobrażam sobie jak by mógł chodzić filtr bez niego, trzeba by było czyścić filtr co miesiąc i cała biologia pada :(
Z tym prefiltrem co ja mam to trzeba uważać, ale jak by zrobić na jakiś porządnych zaworkach :)
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

alkorta pisze:trochę się ostatnio zmieniło bo cały czas nie jestem zadowolony z tego co jest w akwarium i planuję zmiany, czy na lepsze to się okaże.
Jakie to zmiany i czy nastąpiła ich kontynuacja? :idea: Jeśli je wprowadziłeś, to w skali od 1 do 10 jak bardzo jesteś z nich zadowolony :?:
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

Raczej słabo wyszło i bliższy jestem do rezygnacji z akwarium, ale to czas pokaże, obecnie zaczynam wracać do innego hobby, ale czasu mało.

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik

Post autor: MarSz »

Oj - nie poddawaj się. Myślę, że warto powalczyć. Ewentualnie dla odświeżenia możesz spróbować zmienić nieco biotop lub akwarium ale tego hobby nie da się tak po prostu zostawić (ja tak myślałem kiedyś).
Zawsze jak gdziekolwiek zobaczysz akwarium to Ci będzie żal.
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

alkorta pisze:Raczej słabo wyszło i bliższy jestem do rezygnacji z akwarium, ale to czas pokaże, obecnie zaczynam wracać do innego hobby, ale czasu mało.
Tematu rezygnacji nie dotykam, bo to osobista, bardzo delikatna kwestia. Może potrzebna jest chwila refleksii....A wróci wena i zapał....
Natomiast zaciekawiło mnie jakie jest Twoje inne hobby. Jeśli możesz to napisz krótko.(Sorry za O.T.)
Awatar użytkownika
alkorta
Założyciel

To może za jakiś czas na maila prześlę Ci Zbyszku, z pewnych powodów nie chcę tu pisać.:)

300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator

Trzeba przeczekać bo jak pisze Marsz nie da się tak łatwo zrezygnować.
Taka sobie 112 tka
Obrazek

507676023 Przemek
Zablokowany

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”