woda ro

Awatar użytkownika
officer
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 18 listopada 2012, 20:11
Płeć: On
Lokalizacja: okolice Częstochowy
Kontakt:

woda ro

Post autor: officer »

Witam jak w temacie, wiecie gdzie można nabywać tanio taką wodę? Planuję kroplę morza około 30l a nie mam w domu gdzie zamontować zestawu i chciałbym kupować... bb/
Awatar użytkownika
Daro
Użytkownik
Posty: 393
Rejestracja: 17 listopada 2012, 00:44
Płeć: On
Lokalizacja: Częstochowa - Śródmieście

Re: woda ro

Post autor: Daro »

Woda do solniczki musi być z filtra RO z dodatkowych złożem DI.
Ja mam filtr RO i służę wodą , ale nie mam złoża z żywicą więc na niewiele się ona przyda ...
Pozdrawiam
Darek.
Awatar użytkownika
MarSz
Użytkownik
Posty: 3892
Rejestracja: 19 listopada 2012, 09:38
Płeć: On
Lokalizacja: Lubliniec/Częstochowa

Re: woda ro

Post autor: MarSz »

Już mnie KODI o to ostatnio pytał.
Zwykle RO3 raczej nie wystarczy do morskiego.
Musu być z tego co słyszałem TO +DI.
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Posty: 4209
Rejestracja: 15 listopada 2012, 15:12
Płeć: On
Lokalizacja: Częstochowa-Stare Miasto
Kontakt:

Re: woda ro

Post autor: KODI »

A ja słyszałem od chłopaków z Akwa-Świat, że może być bez DI :-?
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
______________

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
officer
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 18 listopada 2012, 20:11
Płeć: On
Lokalizacja: okolice Częstochowy
Kontakt:

Re: woda ro

Post autor: officer »

:-? Chyba skończy się na zakupie jakiegoś używanego zestawu , kupieniu nowych wkładów i tyle.Ale... jedyne miejsce gdzie mógłbym to podlączyć jest garaż a tam jest kran gwintowany ewentualnie nakręcana szybkozłączka...wolałbym gdzieś kupować po 10 litrów
Awatar użytkownika
krzysiekh
Wolontariusz Aqua Jura
Posty: 438
Rejestracja: 06 stycznia 2013, 20:40
Płeć: On
Lokalizacja: Olesno
Kontakt:

Re: woda ro

Post autor: krzysiekh »

A pod zlewem/umywalką nie możesz? Dajesz trójnik z zaworem, a filtr podłączasz tylko na czas napełniania (10l to jakieś 3h).
Pozdrawiam,
Krzysiek :)
Awatar użytkownika
Big daddy
Administrator
Posty: 5411
Rejestracja: 15 listopada 2012, 16:05
Płeć: On
Lokalizacja: Wyrazów

Re: woda ro

Post autor: Big daddy »

Ja podłączyłem na węzu zasilającym pralke, jest woda, odpływ da się?
Da z! :-D

PS. u mnie dyszka leci 1,5h bb/
Taka sobie 112 tka
Obrazek

Jesteśmy dziećmi dopóki boimy się nocy.
Stajemy się dorośli kiedy zaczynamy obawiać się dnia...

507676023 Przemek
Awatar użytkownika
Mystik
Użytkownik
Posty: 84
Rejestracja: 07 kwietnia 2014, 14:01
Płeć: On
Lokalizacja: Poznań

Re: woda ro

Post autor: Mystik »

KODI pisze:A ja słyszałem od chłopaków z Akwa-Świat, że może być bez DI :-?
Hihi :D

Znam kilka osób, które jadą bez DI i mają się świetnie.

Całe szczęście, nie musiałem tego sprawdzać na własnej skórze i się zastanawiać, czy aby to nie jest przyczyną moich problemów w akwarium.

Słyszałem też o kilku osobach jadących na samej kranówie (jedną nawet znam). Też się podobno da. Jestem w stanie się nawet z tym zgodzić jeśli mówimy o akwarium z samymi rybami lub z pospolitymi miękasami w małej ilości i bez wymagań co do cukiereczkowatych korali.

Punktem wyjścia jest RO+DI. A co my z tą wiedzą zrobimy, to już jest nasza sprawa :D
pozdrawiam serdecznie
http://www.aquarebels.pl
ODPOWIEDZ

Wróć do „Filtracja”