Walentynki. :)

Awatar użytkownika
LaSorciere
Wolontariusz Aqua Jura

Walentynki. :)

Post autor: LaSorciere »

Zanim mnie opierniczycie pragnę napisać iż: wiem, że to nie polskie święto, wiem że większość naszej społeczności jest już lub była zamężna\żonata. I różnie bywa z uczuciami.
Nie mniej jednak Ja i Damian pragniemy Wam życzyć aby jutrzejsze "święto" przypomniało Wam, że powinno ono być codziennie dla Was i Waszych drugich połówek. Dlatego chcemy Wam życzyć wiele radosnych chwil z tą drugą osobą. A tym, co jeszcze jej nie odnaleźli pragniemy życzyć cierpliwości bo "jeżeli szczęście długo nie przychodzi to jest wielkie i idzie małymi krokami":)

Wesołych Walentynek! ;)

Jagoda i Damian
Ignorantka, Sarkastyczna, Zakochana w ironii i czarnym humorze
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Re: Walentynki. :)

Post autor: bynio67 »

LaSorciere pisze:I różnie bywa z uczuciami.
Nie mniej jednak Ja i Damian pragniemy Wam życzyć aby jutrzejsze "święto" przypomniało Wam, że powinno ono być codziennie dla Was i Waszych drugich połówek. Dlatego chcemy Wam życzyć wiele radosnych chwil z tą drugą osobą.
Wesołych Walentynek! ;)
Dziękuje w swoim i żony imieniu :). Nasz 23 letni, zalegalizowany związek miał długie, szerokie proste, a także kręte i wąskie ścieżki. Jednak zawsze nam było dobrze razem. A od kilku lat jest tak prawie codziennie. Teraz podzielę się wnioskiem z naszego doświadczenia...Najlepszą radą na udany związek jest pokochać osobą taką jaka jest. I jeżeli jest to z wzajemnością, plus dążeniem obojga, w trudnych sprawach do kompromisów, to Walentynki pomiędzy Wami będą przez cały rok. Czego Wszystkim życzę.
Awatar użytkownika
BzZzYkU
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: BzZzYkU »

dziękuję i na wzajem. Chodź dla mnie to nie będzie ciekawy dzień jutro. A wręcz najgorszy do tej pory ;)
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue

Kamil-605269402
GG-12023545
Awatar użytkownika
LaSorciere
Wolontariusz Aqua Jura

Jesteśmy Panami swojego losu- to my decydujemy co będziemy przeżywać za jakiś czas...;)
Awatar użytkownika
Jaca303
Użytkownik

Post autor: Jaca303 »

Za moich czasów to się walentynki obchodziło w ... noc świętojańską :-) Brało się dziewczynę do lasu i szukało aż do rana kwiatu paproci :-) A potem .... żyli długo i szczęśliwie. ;-)
160 l (Pseudotropheus saulosi x16)
Awatar użytkownika
Red
Administrator

Post autor: Red »

przynajmniej ciepło było ;) a jak tu zimą w lesie do rana wytrzymać? :) ech ci anglosasi,jak oni już coś wymyślą to strach się bać...
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Post autor: KODI »

Ale może to wymyślili anglosasi z Miami albo Los Angeles :lol:
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
LaSorciere
Wolontariusz Aqua Jura

CDN. na spotkaniu forumowym...xD
Awatar użytkownika
Markosan
Użytkownik

Post autor: Markosan »

Tu sięgnę do literatury fachowej "Za sprawą splecenia zwyczajów ludowych, folkloru i legend został postrzegany jako obrońca przed ciężkimi chorobami (zwłaszcza umysłowymi, nerwowymi i epilepsją), a w Stanach Zjednoczonych, Anglii i współcześnie w Polsce patronem zakochanych"( Henryk Fros SJ, Franciszek Sowa: Księga imion i świętych. T. 6: W-Z. Kraków: WAM, Księża Jezuici, 2007, s. 16. ISBN 978-83-7318-736-8). Więc jeśli jesteś chory umysłowo, masz nerwicę lub epilepsję to ŚWIĘTUJ DZIŚ BO W KOŃCU TO TWÓJ DZIEŃ!!! Za 3 tygodnie kolejne głupie święto tym razem komunistyczne.
375 litrów Szmaragdowe Królestwo
Obrazek
Awatar użytkownika
LaSorciere
Wolontariusz Aqua Jura

Każdy ma swoje zdanie na ten temat. Ja osobiście promuję obchodzenie Walentynek we wszystkie dni w roku.
A co do tego święta myślę, że nie powinno się je nazywać głupim. Nowe nie znaczy że złe. Równie dobrze kiedyś mówiono że samolot to dzieło szatana. Teraz ktoś mógłby się pokusić aby tak nazwać Walentynki. Ci którzy je obchodzą, niech to robią ale nie widzę powodu aby ich nazywać szaleńcami. :) Bo miłość do drugiego człowieka to piękne uczucie. Jedno z niewielu które jeszcze w dzisiejszych czasach ma znaczenie. Bo teraz już nawet litości rzadko się doznaje...
Awatar użytkownika
Markosan
Użytkownik

Post autor: Markosan »

Właśnie z miłością to gdzieś już nie jest to samo co było . Z moich obserwacji kobiety w większości , zagubiły ideę MIŁOŚCI tej prawdziwej do partnera . Zwłaszcza te młode . Ja się pytam co się dzieje z tym światem , przecież jak się nie raz popatrzy choćby na ulicy co potrafią kobiety wyczyniać to włos się jeży na głowie. Niestety ja stwierdzam że kobiety potrafią być dużo gorszymi łobuzami niż mężczyźni ( w gwoli ścisłości nie mówię o całej populacji płci przeciwnej ). Najgorsze moje spostrzeżenia : wyrachowanie , mściwość , szantaż emocjonalny . To tylko moje skromne zdanie.
375 litrów Szmaragdowe Królestwo
Obrazek
Awatar użytkownika
BzZzYkU
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: BzZzYkU »

popieram Markosan
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue

Kamil-605269402
GG-12023545
Awatar użytkownika
Przemek.P#
Użytkownik

Post autor: Przemek.P# »

Markosan masz u mnie piwo
Jestem fanem oglądania rybek, do akwarysty dużo mi brakuje
Awatar użytkownika
LaSorciere
Wolontariusz Aqua Jura

A ja uważam, że nie należy przez pare kobiet od razu być na 'nie'.
Są kobiety które się normalnie zachowują a są też takie co nie mogą podejść do sprawy z umiarem. Mimo wszystko zostaję przy swoim- jeżeli dwie osoby się kochają nie widzę powodu aby nie celebrować Walentynek. Lub by sobie przypomnieć, za co się kocha tę drugą osobę.

A co do tego co napisałeś o kobietach...mogę jedynie dopisać jeden ze swoich ulubionych cytatów "Świat się zmienia a my razem z nimi".
Jacy ludzie taki świat i odwrotnie. :)
Zablokowany

Wróć do „Wydarzenia”