Witam,
temat ten założyłem z dwóch powodów:
- po pierwsze - osobom, które trafią na moje posty (link będzie w moim podpisie) pozwoli na poznanie mnie i tego co mnie interesuje (jeśli same będą tym zainteresowane) więc będzie to swego rodzaju wizytówka
- po drugie - mi pozwoli na usystematyzowanie i posortowanie moich własnych tematów, galerii jak i tematów innych osób (również na innych forach) które z jakiegoś powodu mnie interesują i do których chciałbym od czasu do czasu wrócić - więc będzie to swego rodzaju zakładka/spis treści. Od dawna irytuje mnie konieczność szukania jakiegoś tematu (nawet w liście moich postów nie jest to łatwe) - więc ten temat pozwoli mi na zorganizowanie interesujących mnie tematów w sposób pozwalający na szybkie ich odnalezienie i skorzystanie w razie potrzeby.
Na razie temat ubogi, ale mam zamiar co jakiś czas aktualizować w razie potrzeby i dodawać interesujące treści. Dzięki temu będę miał (tak ja, jak i inni zainteresowani) szybki wgląd do interesujących mnie kwestii.
Najpierw zacznę od zbiorników, w których w jakimś stopniu kiedykolwiek "maczałem palce".
Będą to więc zbiorniki aktualne jak i archiwalne, moje własne jak i robione osobom trzecim, zarówno te bardziej udane (z których byłem zadowolony) jak i te, w których mi nie wyszło. Zbiorniki postaram się posegregować chronologicznie w miarę możliwości.
[70l] Moje pierwsze krewetkarium - pierwszy zbiornik, w którym próbowałem pogodzić zarówno krewetki jak i rośliny
[112l] Lost Islands - dwustronny eksperyment a ostatcznie zajęło 6 miejsce w ogólnopolskim konkursie "The Best Aquarium's Design"
[112l] Mountain Path - kolejne wcielenie "Lost Islands"
Mój reggau - czyli ponad 500l z robalami -moje podejście do regału z krewetkami
[30l] Ragwork, Ryuboku, Aqua-Bonsai... - eksperyment, który znalazł swój finał na V Śląskim Weekendzie Akwarystycznym
[25l] Zielony mikrus - kolejny eksperyment, który został założony na potrzeby targów Zoobotanica 2013
[240l] The Green Paradise - SOSW Lubliniec - akwarium założone w ramach akcji "Akwarium za jeden uśmiech"
[25l] Zielony Mikrus II - pierwsze akwarium na testy produktów AZOO i AQUAMAX
[30l] Grey Mountains - drugie akwarium na testy produktów AZOO i AQUAMAX
Mój ostatni projekt - Projekt "Vivarium"
Tutaj nieco inny mój projekt - zachęcam do odwiedzenia tematu:
I-Wa-gu-bi-kusa-mi - czyli emersyjne eksperymenty
Fotorelacje z imprez, w których braliśmy udział i miejsc, które odwiedziliśmy:
V Śląski Weekend Akwarystyczny
Zoobotanica 2013
Ogród Japoński - Park Szczytnicki Wrocław
I Wystawa i Targi Akwarystyczne "Aqua Jura 2014"
Nowe tematy:
Jurajskie spotkanie akwarystów - 20 czerwiec 2014
Obchody 30-lecia firmy Aquale na które zostaliśmy zaproszeni
Tematy, które mogą się przydać początkującym i nie tylko:
Temat dla nowych użytkowników
Tutorial - wstawianie zdjęć na forum
Jaki filtr RO do akwarium i krewetkarium?
Filtr hamburski matowy - jedna z metod realizacji
Prosty i tani odbłyśnik
Sposoby wiązania mchu
"Żywe tło" - czyli jak zrobić tło z mchu
Planorbella sp. Pink
Morskie krok po kroku - mała kostka - by Mystik
Nowe ciekawe tematy w dziale DIY:
Lampa DIY do nanoakwarium - projekt Big Daddy
Aquael Decolight przeróbka na ledy - projekt Big Daddy
Trochę z tematyki krewetkowej:
Identyfikacja krewetek - tutaj można pytać o indentyfikacje krewetek
Krewetkowe galerie użytkowników - dział, w którym można się pochwalić swoimi krewetkami
Tabela krzyżowania krewetek
Zmiany w nazewnictwie krewetek
Rozmnażanie krewetek amano w praktyce - by Stiep
Kilka tematów, w których prezentuję niektóre z moich roślin, które uważam za ciekawe - zachęcam do zaglądania (gdyż będę się starał tematy aktualizować i dodawać kolejne co jakiś czas) oraz do dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat tych roślin:
Microsorum Small Leaf
Loxogramme sp. - Wave moss
Mini pearl moss
China moss
Phoenix moss - Fissidens fontanus
Mini pelia - Riccardia chamedryfolia
Flame moss - Taxiphyllum sp.
Zachęcam też do zajrzenia do tematu z działu "Inne Hobby", w którym (mam nadzieję) pokazałem, że nie tylko akwarystyka może być ciekawa:
Kurczaki
Thuje
Mam nadzieję, że temat okazał się przydatny (mi na pewno ale może jeszcze komuś).
Zachęcam do kopiowania pomysłu - może w ten sposób ktoś inny zechce usystematyzować swoje dane i ulubione tematy na forum.
W razie czego służę pomocą w przypadku potrzeby edycji tematu z poziomu administratora (np. dodawanie kolejnych linków co jakiś czas).
O mnie - czyli moja wizytówka i notes z zakładkami...
- MarSz
- Użytkownik
Re: O mnie - czyli moja wizytówka i notes z zakładkami...
Dopiero teraz zdałem sobie sprawę, że po zmianie domeny linki nie działały - już poprawiłem.
Dodatkowo dodałem fotorelację z Aqua Jury oraz pozwoliłem sobie dodać do grupy przydatnych i ciekawych tematów poradnik Mystika opisujący zakładanie morskiej kostki.
Dodatkowo dodałem fotorelację z Aqua Jury oraz pozwoliłem sobie dodać do grupy przydatnych i ciekawych tematów poradnik Mystika opisujący zakładanie morskiej kostki.
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
bardzo fajny pomysł
ja przeszukuję "moje posty" żeby znaleźć swój wątek 

- MarSz
- Użytkownik
wiem - ale przy większej ilości postów to się robi trudniejsze a poza tym czasem chcę na szybko coś znaleźć - jakiś konkretny temat - to jest jak znalazł.
No i jest oczywiście inny aspekt - tutaj mogę łatwiej kogoś na szybko nakierować na jakiś temat.
No i jest oczywiście inny aspekt - tutaj mogę łatwiej kogoś na szybko nakierować na jakiś temat.
- MarSz
- Użytkownik
Dodałem kilka nowych linków. Pierwszy post zaktualizowany na szybko choć jeszcze kilka muszę dodać ale nie mogłem znaleźć na już na forum.