Cześć!! muszę was zapytać jakie ryby ma kupić chcę mieć ryby które nie są agresywne i jedzą suchy pokarm i to co wszystkie ryby . Np dyskowce bardzo ładne ryby tylko wymaganie są trudne .
Chciałbym ryby średnie albo małe możecie podać mi nazwy będę wdzięczny z góry dziękuję.
chciałbym mieć korzeń dóżo roslin chciałbym miec małe ryby wiecie jak jest tło naszej strony jak się zjedzie na sam sput to widac takier ryby kture bym chciał i miej wiecej takie ryby
i na rodostomusy musisz mieć raczej większe akwarium - do 10 sztuk nie polecałbym zbiornika mniejszego niż 100l - pływają w ławicy ale potrzebują trochę miejsca - a nie od szyby do szyby.
Ja zaproponuję to co zwykle w takich sytuacjach - przez pierwszy tydzień zrób sobie przegląd galerii forum - jedno po drugim. Wybierz kilka, które Cię interesują, poczytaj, pooglądaj, przemyśl, czy to na pewno to.
Potem daj znać co wybrałeś i dlaczego.
Skonfrontujemy to z tym co dasz radę a co na początkek może być za trudne oraz jakie ewentualnie koszty chcesz ponieść.
Potem przez kolejnych kilka dni - jak już się na coś zorientujesz, zagłębisz się w temat. Po tym czasie będziesz już co nieco wiedział.
Wiem - droga trochę zniechęcająca i uciążliwa - każdy by tak chciał od razu i już. Niestety - gdy chodzi o żywe stworzenia, to lepiej wykazać trochę cierpliwości.
Jeśli nie będziesz jej miał na tyle by zadać sobie trud na czynności, które zaproponowałem to będziesz się musiał poważnie zastanowić czy wkrótce będziesz miał czas, chęci i cierpliwość by opiekować się swoimi nowymi podopiecznymi.