Co to jest?
Co to jest?
Mam takie "cuś" w akwarium, występuje to głównie na kamieniach, na roślinach trochę ale najbardziej zaatakowało tego hełma. Wygląda to jak mini muszelki, pytałem już paru osób ale nikt nie wiedział. Sam się z tym wcześniej nie spotkałem.
- Załączniki
-
- coś1.JPG (86.47 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- coś 2.JPG (50.95 KiB) Przejrzano 4731 razy
-
- coś 3.JPG (62.42 KiB) Przejrzano 4731 razy
Seven Deadly Sins, Seven Ways To Win...
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
Re: Co to jest?
to chyba nie przytuliki ?
to nie jest ślimak, to coś po prostu jest i się nie porusza, wygląda jak mikro połowa skorupki jajka przyklejona do tego na czym się znajduje.
- MarSz
- Użytkownik
Nie znam się ale podobno jajka jakichś ślimaków jakoś tak wyglądają - helmeta albo któregoś.
helmeta mam, ale cos jak na jajka długo się inkubują ;/ juz na tym slimaku z miesiąc to siedzi.
- florida_blue
- Wolontariusz Aqua Jura
a helmet jest sztuk jedna czy wiecej ? bo jak jedna, to chyba sobie sam tych jajek nie zrobił na skorupce ....
- Big daddy
- Administrator
Cytat z Kodiego
"Nie ma specjalnych wymagań co do wody i jej parametrów. Co jakiś czas składa pojedyncze jajka - przykleja je gdzie popadnie (rozmnażanie się w akwarium tych ślimaków nie jest regułą), ale do odchowania larw tego gatunku potrzebna jest morska woda... Plaga nam nie grozi "
To chyba helmet odpada.
"Nie ma specjalnych wymagań co do wody i jej parametrów. Co jakiś czas składa pojedyncze jajka - przykleja je gdzie popadnie (rozmnażanie się w akwarium tych ślimaków nie jest regułą), ale do odchowania larw tego gatunku potrzebna jest morska woda... Plaga nam nie grozi "
To chyba helmet odpada.
helmety są dwa ale widziałem już to w akwarium zanim je wpuściłem. ;/