Roślinki do akwarium
Moderatorzy: Opiekun_Forum, admin_tech
Re: Roślinki do akwarium
tak przepraszam cię powiem ci ile co dokładniej kosztuje kupowałam tam i podam ci nazwy i sobie zobaczysz ..
Akwarium 40zł
Pokrywa 53zł
grzałka 41zł
75w
Filtr 36,80zł
Pat Mini
AQUA SZUT 36,80 filtr wewnętrzny
Akwarium od 10litrów do 120litrów
2lata gwarancja
400l/h
230v - 50Hz 4W
Akwarium 40zł
Pokrywa 53zł
grzałka 41zł
75w
Filtr 36,80zł
Pat Mini
AQUA SZUT 36,80 filtr wewnętrzny
Akwarium od 10litrów do 120litrów
2lata gwarancja
400l/h
230v - 50Hz 4W
- Pinxit
- Użytkownik
No to widzisz, może po prostu nie wiedziała dokładnie po ile ma sprzęt 

Trawnik z mchu możesz zrobić. Wystarczy poprzywiązywać mech do kawałków kokosa itp i poukładać w nie dużych odstępach, po jakimś czasie zarośnie podłoże. Miałem tak kiedyś w akwarium 25l i wyglądało to dosyć fajnie.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
Powiem tak jeśli sprzedawca chce coś sprzedać to ci taki kit wciśnie że szok a jeśli zgasisz go czymś to przestanie kit wciskać , każdy ci to powie też tak miałam że się słuchałam sprzedawcy bo myślałam że ma więcej doświadczenia niż ja itp no ale się pomyliłam . Zawsze jest tak jeśli sprzedawca chce coś sprzedać to kit wciśnie żeby sprzedać towar . Ja wiem że ten filtr co ci napisałam jest dobry moja mama ma go i jest z niego zadowolona .. Działa ładnie .. Tylko w nim musisz sobie wymienić gąbkę bo w zestawie jest taka że szkoda gadać .
- Pinxit
- Użytkownik
A ten mech to rozrośnie mi się po całym akwarium, czy tylko w tej części, roślinnej (oddzielone podłoże) ?
Mech jeśli dasz np: kokos to się rozrośnie na całym kokosie a jeśli dasz go na korzeniu to się rozrośnie na korzeniu
będzie po woli rosnąć chyba że dajesz co2 , ec , mikro , makro to się rozrośnie szybciej też zależy od światła ..

z mikro nie szarżowałbym tak przy mchach bardziej są to "makrożercy"
a popvlarny jawajski potrafi i całe akwarium zarosnąć bez specjalnego nawożenia 

"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
- Pinxit
- Użytkownik
No, ale właśnie jest w tym problem, że chciał bym, żeby mi rosną tylko tam gdzie ja będę chciał, a nie na po całym akwarium. Więc chyba jednak na kokosie będę mógł zasadzić sobie trochę mchu, a na podłożu posadzić tą trawkę lub ewentualnie jak Kradek mi polecił marsilea hirsuta, tylko też nie wiem, czy ta roślina nie rozrośnie mi się po całym akwarium 

wybierz mniej ekspansywny mech a marsilee wyrwiesz i puścisz w świat 

"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal