Tak jak Ci pisałem ,weź więcej a później zredukujesz do dwóch gatunków ,które Ci się spodobają najbardziej

Saulosi bym nie brał ,ponieważ później będziesz musiał oddać za darmo a chętnych za dużo nie będzie.Lepiej zaopatrzyć się w rarytasy ,później łatwiej Ci sie będzie pozbyć

Na yellow-y zawsze znajdzie się chętny .Gdy wpuścisz dwa gatunki jak Ci "malawiści" sugerują ,to w baniaku będziesz miał pustkę ,coś się zacznie naprawdę dziać po ok roku

Pamiętaj ,że mówimy tu o rybciach 3-5 cm

Gdy wpuścisz cztery gatunki ,będziesz mógł się przez prawie rok nimi delektować ,a dorosłe sztuki z rozróżnioną płcią szybciej wydasz
Jednak to Twoje akwarium i zrobisz jak uważasz.Niestety w Malawi czy Tanganice trzeba zakupić na początku większą ilość rybek aby później zrobić selekcję (weź pod uwagę ,że przy małych rybciach nie rozpoznasz ich wad genetycznych i nie rozróżnisz płci )
Sam to przerabiałem i nadal jestem na etapie selekcji.Obserwuje zachowanie i wygląd rybek.
Eliminuje agresywne osobniki lub te ,które nie spełniają moich wizualnych założeń.