[180L]-Juwel RIO - MALAWI
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
Re: [180L]-Juwel RIO - MALAWI
Ok moało być.
Czy rdzawy w takim razie nadaje się czy nie do mojej obsady żywieniowo bo z tego co czytałem to niby nie.
Czy rdzawy w takim razie nadaje się czy nie do mojej obsady żywieniowo bo z tego co czytałem to niby nie.
- bynio67
- Założyciel
Są tacy co hodują, i ciągle się uczą. Ja już temat rdzawych mam za sobą. Osobiście nie polecam sprengerae do socolofi, ale skoro masz już yellowy to kup także rdzawe. Zawsze można kiedyś zredukować obsadę np. właśnie o socolofi. A jak będzie przekonamy się za kilka miesięcy. Życzę Ci aby było dobrze.Darek48 pisze: Czy rdzawy w takim razie nadaje się czy nie do mojej obsady żywieniowo bo z tego co czytałem to niby nie.

eeee to nie
Soco są zbyt piękne aby je likwidować. Odpuszczę te zardzewiałe rybki w takim razie.
Może dokupię z 3szt. tych Acei i w sumie 3 gatunki to też nie ma tragedii w takim "pycim" zbiorniku jak mój
Choć kusi mnie coś z kolorem czerwonym typu red red, hongi sweden itp.

Może dokupię z 3szt. tych Acei i w sumie 3 gatunki to też nie ma tragedii w takim "pycim" zbiorniku jak mój

Choć kusi mnie coś z kolorem czerwonym typu red red, hongi sweden itp.
- bynio67
- Założyciel
Pewnie że takDarek48 pisze: w sumie 3 gatunki to też nie ma tragedii w takim "pycim" zbiorniku jak mój

red red..Hmmm proponuję formę barwną metriaclima estherae OB.Darek48 pisze:Choć kusi mnie coś z kolorem czerwonym typu red red.
Ładna ale przypomina mi karpia koi
z redków to podoba mi się ta http://akvaristanbul.blogspot.com/2012/ ... herae.html
Red red czerwony albo hongi sweden - czy żywieniowo i zachowanie oba są ok?
Afra coube też piękna ale to tak jak demonek pewnie odpada.

Red red czerwony albo hongi sweden - czy żywieniowo i zachowanie oba są ok?
Afra coube też piękna ale to tak jak demonek pewnie odpada.
- bynio67
- Założyciel
Red red "pojedzie" zarówno na roślinnym i na planktonie. Hongi Sweeden, pewnie podobnie jak "Oryginał" z Malawi, czyli bardziej na spirulince, ale od czasu do czasu artemię, a przede wszystkim cyklop także możesz mu podać. Zwłaszcza że Sweeden wychodowany jest w sztucznych warunkach.
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Jak tam Darku baniaczek ,wszystko wporzo
Zapodaj fotki

Zapodaj fotki

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Rządam Darku aktualki
.... 

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- bynio67
- Założyciel
Też miałem wczoraj o to poprosić. Ale chyba coś jest na rzeczy, bo Darek się loguje, a mimo to nic nie pisze. A to do niego jest niepodobne. 

Cześć chłopaki 
Soooory że długo nie pisałem jednak żyłem trochę innym tematem
No więc rybki mam te co miałem i odpuściłem w sumie szukanie kolejnego gatunku. Wydaje mi się że jest ok.
Rybcie rosną i coraz bardziej się wybarwiają. Jedna yellowka jest bez barwy, nie wiem czy coś z nią nie tak czy jest najmłodsza.
Saulosi prezentują się przepięknie, mają silnie żółty kolor przy czym yellow aż tak piękny narazie nie jest
W akwarium narazie wymieniłem watę filtrującą w wewnętrznym filtrze i pewnie pora na jakieś grubsze czyszczenie gąbek ?
Karmię płatkami, mam 3 rodzaje różnych i mieszam, ale najwięcej spirulina 36.
Mrożonek jeszcze nie dawałem ale chyba powoli coś zacznę im dawać.
W akwa pojawiły się zielone glony między piaskiem a szybą... Chyba będę musiał to wyczyścić bo wygląda słabo.
Kilka fotek

Ps. Czy saulosek na przedostatnim zdjęciu z lekko czarną płetwą grzbietową może już wybarwiać się na samca... ?
PZDR

Soooory że długo nie pisałem jednak żyłem trochę innym tematem

No więc rybki mam te co miałem i odpuściłem w sumie szukanie kolejnego gatunku. Wydaje mi się że jest ok.
Rybcie rosną i coraz bardziej się wybarwiają. Jedna yellowka jest bez barwy, nie wiem czy coś z nią nie tak czy jest najmłodsza.
Saulosi prezentują się przepięknie, mają silnie żółty kolor przy czym yellow aż tak piękny narazie nie jest

W akwarium narazie wymieniłem watę filtrującą w wewnętrznym filtrze i pewnie pora na jakieś grubsze czyszczenie gąbek ?
Karmię płatkami, mam 3 rodzaje różnych i mieszam, ale najwięcej spirulina 36.
Mrożonek jeszcze nie dawałem ale chyba powoli coś zacznę im dawać.
W akwa pojawiły się zielone glony między piaskiem a szybą... Chyba będę musiał to wyczyścić bo wygląda słabo.
Kilka fotek

Ps. Czy saulosek na przedostatnim zdjęciu z lekko czarną płetwą grzbietową może już wybarwiać się na samca... ?
PZDR

- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Całkiem możliwe ,że to będzie samczyk
Baniaczek fajnie wygląda ,mnie się podoba.Glony na szybie to standart ,tam nie dostały się rybcie ,łatwo wyczyścisz ,minuta osiem

Baniaczek fajnie wygląda ,mnie się podoba.Glony na szybie to standart ,tam nie dostały się rybcie ,łatwo wyczyścisz ,minuta osiem

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- bynio67
- Założyciel
Czasem się tak, trafi. Zwłaszcza w przypadku gdy maluchy pochodzą od kilku samic. Raczej już zawsze będzie miała mniej nasycone barwy niż pozostałe. Osobiście kupowałeś czy poprzez kurriera, lub tp.?Darek48 pisze:Jedna yellowka jest bez barwy, nie wiem czy coś z nią nie tak czy jest najmłodsza.
Wygląda na wybarwiającego się samca. Ilu centymetrowy jest saulosi?Darek48 pisze:Ps. Czy saulosek na przedostatnim zdjęciu z lekko czarną płetwą grzbietową może już wybarwiać się na samca... ?
PZDR
kupowalem u hodowcy gekona z rzeszowa, osobiście jednak rybki mi podrzucił. Nie można było ich zobaczyć...
Wszystkie rybcie mają ok 4cm
Wszystkie rybcie mają ok 4cm
- bynio67
- Założyciel
Czemu nie mogłeś ich zobaczyć, skoro kupowałeś osobiście?Darek48 pisze:kupowalem u hodowcy gekona z rzeszowa, osobiście jednak rybki mi podrzucił. Nie można było ich zobaczyć...
Trochę wcześnie jak na 4cm żeby się wybarwiał. Ale zdarza się, że przy takiej długości samczyk przywdziewa męskie barwy.Darek48 pisze:Wszystkie rybcie mają ok 4cm
- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
PIĘKNE !!!
To tło przy jasnym dnie i kamieniach jest zniewalające
Jak postawię Malawi to na pewno takie jak twoje
To tło przy jasnym dnie i kamieniach jest zniewalające

Jak postawię Malawi to na pewno takie jak twoje