[450l] Adama :)
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- MarSz
- Użytkownik
Re: [450l] Adama :)
Oj kusisz kusisz takimi plackami (mój faworyt to zdjęcie numer 2) ale na szczęście nie mam miejsca w domu no i za dużo już tych zbiorników...
Żeby jeszcze dało się wyeliminować lub bardziej zamaskować doniczki to byłoby chyba idealnie.
Żeby jeszcze dało się wyeliminować lub bardziej zamaskować doniczki to byłoby chyba idealnie.
- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
MarSz pisze:Oj kusisz kusisz takimi plackami (mój faworyt to zdjęcie numer 2) ale na szczęście nie mam miejsca w domu no i za dużo już tych zbiorników...

Co do doniczek to dopóki mam ogrzewanie podłogowe w akwarium to roślinki muszą być w nich.
W baniaku jest i tak 28* a ciepły piach raczej nie wpływa dobrze na rośliny, a tak mają substrat "Natural Substrate" pana Mariana Wojtaszka + kulki gliniano torfowe i oczywiście żwirek

Ryby się prezentują na zdjęciach na zadowolone z warunków 
Ja jednak przy swoich parametrach nawet nie myślę by kiedykolwiek się z nimi spróbować.

Ja jednak przy swoich parametrach nawet nie myślę by kiedykolwiek się z nimi spróbować.
"Wielkość człowieka polega na jego świadomości bycia małym" - "Myśli" Blaise Pascal
E tam, kwestia stabilnych parametrów, dużego zbiornika i można działać. 

Natura dała nam dwoje oczu, dwoje uszu, ale tylko jeden język po to, abyśmy więcej patrzyli i słuchali, niż mówili.
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
300 l
- Symphysodon Discus
- Corydoras Metae
- Corydoras Panda
- Ancistrus dolichopterus
- bynio67
- Założyciel
Trudno opisać urokliwość [450l] AdamaDaiw pisze:ryba z czwartego zdjęcia jest super.

- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
Dawno nie wrzucałem zdjęć więc dzisiaj po podmianie wody postanowiłem pocykać, a oto efekt:

tu widać mój ostatni nabytek
okres grzewczy się skończył więc wyłączyłem paletom ogrzewanie podłogowe i musiałem kupić dobrą grzałkę - stanęło na EHEIM JAGER 300W - skubana jest taka wielka, że ledwo mi weszła na wysokość akwarium, a mam 60cm wysokie

tu widać mój ostatni nabytek

ładne masz paletki
co do roślinek to jedna ci tam marnieje

Już to pisałem ale napisze jeszcze raz. Super akwarium i paletki. Najbardziej podobają mi się wszystkie które są w pasy.
200l- Ameryka Południowa
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
- Pterophyllum scalare
- Apistogramma cacatuoides
- Thayeria boehlkei
- Ancistrus sp.
53l
- Poecilia reticulata
Dawid 723532719
Daiw fajnie je nazwałeś w pasy
heheh

- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
oo która ?Alex89 pisze:ładne masz paletkico do roślinek to jedna ci tam marnieje
![]()
- MarSz
- Użytkownik
Też jestem bardzo ciekawy, o którą chodzi?
- Markosan
- Użytkownik
Też się zastanawiam która
. Co do paleci to coś mniej mi niebieskiego ?? . Czy coś ci ubyło ?

- bynio67
- Założyciel
Alex89 pisze:co do roślinek to jedna ci tam marnieje![]()
Wzorem Kazika z KULT powiem że Ja z roślinami miałem tyle wspólnego, co z mercedesami czyli nic...Ale chyba Kolega pisał o roślince z drugiej fotki. Niskiej, centralnie umieszczonej w doniczce?adamon pisze:oo która ?
- adamon
- Użytkownik
- Kontakt:
Jeżeli chodzi o tą roślinkę to była duża i zasłaniała pół baniaka poza tym te najstarsze liście miały duuużo glona, więc ją ogoliłem z tych starych liści "zaglonionych". Ta żabienica ma takie pstrokate liście w brązowe plamki - więc nie mylić z brakiem potasubynio67 pisze:Alex89 pisze:co do roślinek to jedna ci tam marnieje
Wzorem Kazika z KULT powiem że Ja z roślinami miałem tyle wspólnego, co z mercedesami czyli nic...Ale chyba Kolega pisał o roślince z drugiej fotki. Niskiej, centralnie umieszczonej w doniczce?adamon pisze:oo która ?

- bynio67
- Założyciel
I tak własnie mi się wydawało. Poza tym intuicja podpowiadała że roślina gorszej jakości nie może zajmować w Twoim akwarium miejsce, zwłaszcza na pierwszym planie.adamon pisze:Ta żabienica ma takie pstrokate liście w brązowe plamki - więc nie mylić z brakiem potasu