[112L]-Theatre of Pain

Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
KODI
Założyciel
Kontakt:

Re: [112L]-Theatre of Pain

Post autor: KODI »

O już nie są w kropki :D
KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi

e-mail : aquanexus.pl@gmail.com lub kkodim@gmail.com
Tel.607 404 247
NIECH MOC BĘDZIE Z WAMI ! ZAWSZE
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Post autor: bynio67 »

Red pisze:kolejne Twoje obserwacje i wnioski, którymi nie omieszkasz się podzielić z innymi bezcenne ;)
Też tak uważam. Już po jednym dniu zauważyłem że pływa w typowy dla ryb sposób. W szerszym gronie pływała w pozycji prawie pionowej głową do dołu. Gdybyśmy wyobrazili sobie zegar ze wskazówkami, to jej pysk skierowany był na cyfrę 5, a ogon na 11. Tak jakby się bała pokazać że coś ma w pyszczku. Zawsze pływała blisko szyby, w okolicy kryptokoryny. To jedyna w tamtym baniaczku roślina. Przeganiała wszystich którzy zbliżali się w tę okolicę. Dawała sobie radę. Natomiast podczas karmienia nie podpływała wogóle. Skubiąc jedynie resztki z dna. Z upływem czasu na pewno by słabła. Dlatego aby nie traciła energii i miałe spokój podjąłem taką decyzję.
Awatar użytkownika
Carew
Użytkownik

Post autor: Carew »

bynio67 pisze:Przeganiała wszystich którzy zbliżali się w tę okolicę. Dawała sobie radę. Natomiast podczas karmienia nie podpływała wogóle. Skubiąc jedynie resztki z dna. Z upływem czasu na pewno by słabła. Dlatego aby nie traciła energii i miałe spokój podjąłem taką decyzję.
Idealnie się złożyło, że zwolnił Ci się baniak, dzięki temu dałeś jej duże możliwości i szanse na donoszenie i wydanie potomstwa - czego oczywiście Ci życzę :) Być może wtedy na jakiś czas miałbyś problem z obsadą rozwiązany ;)

Co do przeganiania innych ryb, przypomniała mi się samica Demasoni, którą odkupiłem od Ciebie. Robiła dokładnie to samo i pomimo pełnego akwarium (ponad 20 ryb) każde tarło donosiła do końca, walcząc nawet z samcami !
Pozdrawiam
Carew
Akwarium : OW 105L 60x35x50h
Sump : 66L 55x30x40h
Oświetlenie 4x24W T5 + LED 20W Blue
Odpieniacz : Deltec APF 600
Pompa obiegowa Aquael Turbo 2000
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

Carew pisze: Idealnie się złożyło, że zwolnił Ci się baniak, dzięki temu dałeś jej duże możliwości i szanse
Dwa tygodnie temu gdy wieźliśmy ze Śląska sporą grupę ryb, zastanawiałem się co zrobię z nadwyżką. 13 szt. musiałem zaadoptować do Alto shelli i Transcriptusów. Miałem pewne plany, ale nie przypuszczałem że w tak krótkim czasie w akwarium zostanie tylko parka brevisów :shock: )
Carew pisze:na donoszenie i wydanie potomstwa - czego oczywiście Ci życzę :) Być może wtedy na jakiś czas miałbyś problem z obsadą rozwiązany ;)
Serdecznie dziękuję. Miło że nie tylko ja jestem ciekaw jak ta przygoda dalej się potoczy.
Awatar użytkownika
BzZzYkU
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: BzZzYkU »

Widziałem sytuacje opisana prze Bynio67 z pływaniem głową w dół nawet dał mi zagadkę i mojej ukochanej ona odgadła pierwsza:D pamiętasz ?? ;) ''już nie kropki'' są naprawdę wspaniałe u Zbyszka jak i reszta obsady ;) Baniaki na żywo robią wrażenie są przestronne niby pełne kamieni ale puste a obsada to uzupełnia ;D
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue

Kamil-605269402
GG-12023545
Awatar użytkownika
bynio67
Założyciel

BzZzYkU pisze:Widziałem sytuacje opisana prze Bynio67 z pływaniem głową w dół nawet dał mi zagadkę i mojej ukochanej ona odgadła pierwsza:D pamiętasz ?? ;) ''już nie kropki'' są naprawdę wspaniałe u Zbyszka jak i reszta obsady ;) Baniaki na żywo robią wrażenie są przestronne niby pełne kamieni ale puste a obsada to uzupełnia ;D
Tak tak, pamiętam. Wiki odgadła jako pierwsza.
Mimo że widzę ten aranż codziennie od dość dawna, do tej pory mnie nie znudził. Nawet mi się jeszcze podoba. Dlatego nie zamierzam cokolwiek zmieniać.
Awatar użytkownika
BzZzYkU
Wolontariusz Aqua Jura

Post autor: BzZzYkU »

i bardzo dobrze, że nie chcesz nic zmieniać ;)
Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue

Kamil-605269402
GG-12023545
ODPOWIEDZ

Wróć do „Galeria zbiorników słodkowodnych”