Witam,
chętnie wymienię się roślinkami. Poszukuję Microsorium, Anubias Barteri, Bolbitis,
Ludwigia Repens i inne.
U mnie dostępne są:
- Różdżyca Rutewkowa
- Hygrophila Polysperma 'Rosanervig'
- Nurzaniec
- Żabienica Amazońska
- Wąkrotka
- Mchy - różne rodzaje.
Jak coś to piszcie na PW, resztę dogadamy w trakcie.
Pozdrawiam.
Wymiana roślin
- karmazyn101
- Użytkownik
- MarSz
- Użytkownik
Re: Wymiana roślin
Jak duża ta Żabienica?
Może się okaże, że przydałaby się nam na Wystawę Aqua Jura (ale to muszę dopytać).
Wtedy chętnie wymienię za microsorum lub anubiasa.
W przeciwnym razie mnie osobiście nie interesuje bo nie mam zbiorników pod tego typu Rośliny.
Do jutra dam znać.
Może się okaże, że przydałaby się nam na Wystawę Aqua Jura (ale to muszę dopytać).
Wtedy chętnie wymienię za microsorum lub anubiasa.
W przeciwnym razie mnie osobiście nie interesuje bo nie mam zbiorników pod tego typu Rośliny.
Do jutra dam znać.
- Big daddy
- Administrator
Dam bolbitis ale nurzańca potrzebuje na kwietnia namnóż ile się tego da!
Bolbitis wezmę jutro.
Bolbitis wezmę jutro.
- MarSz
- Użytkownik
Big a jak myślisz - będzie potrzebna ta żabienica?
Jeśli tak to możemy zrobić tak samo. Ja przyniosę microsoria a ty odbierzesz razem z nurzańcem oczywiście jeśli to nie problem by je przetrzymać do tego czasu o ile już nie są wyrwane.
Jeśli tak to możemy zrobić tak samo. Ja przyniosę microsoria a ty odbierzesz razem z nurzańcem oczywiście jeśli to nie problem by je przetrzymać do tego czasu o ile już nie są wyrwane.
- Big daddy
- Administrator
Re: Odp: Wymiana roślin
Myślę że Darowi się przyda do 450, duża jest?
Wysłane z tapofonu za pomocą Tapatalk 2.
Wysłane z tapofonu za pomocą Tapatalk 2.
- karmazyn101
- Użytkownik
Witam,
jeśli chodzi o żabienicę to mam 2 ewentualnie 3 szt. Mogę przytrzymać do wystawy jeśli się przyda , ale nie wiem czy wielkość będzie Wam pasowała. Liście mają ok. 20-25 cm dł. Sam nie pozwalałem by tak wyrosła, intensywnie ją skracałem i sadziłem wokół nich inne rośliny, stąd taki rozmiar.
Co do nurzańca to mam go sporo 20-30 szt. Dajcie znać jak mam co mam przytrzymać. Pozdro!
jeśli chodzi o żabienicę to mam 2 ewentualnie 3 szt. Mogę przytrzymać do wystawy jeśli się przyda , ale nie wiem czy wielkość będzie Wam pasowała. Liście mają ok. 20-25 cm dł. Sam nie pozwalałem by tak wyrosła, intensywnie ją skracałem i sadziłem wokół nich inne rośliny, stąd taki rozmiar.
Co do nurzańca to mam go sporo 20-30 szt. Dajcie znać jak mam co mam przytrzymać. Pozdro!
- Daro
- Użytkownik
Możesz przytrzymać te rośliny u siebie do wystawy , jeśli to nie problem dla Ciebie ... bo jak życie pokazuje czasem to co planowane i pewne nie wypala i trzeba improwizować
...

Pozdrawiam
Darek.
Darek.