Tak jak pisze MarSz ryby tak na prawdę mają mało kryjówek Mogła byś zrobić więcej tych kryjówek. I szczerzę powiem że ten filtr co masz to nie wystarczy dla pyszczaków.
Teraz miałem dopiero okazję zobaczyć zdjęcia w pełnym wymiarze - gnejs fajnie się ukłąda jak jest pod skosem - jednak może faktycznie jakby dodać z obu stron po 2-3 wyższe kamienie pod skosem (np. ustawione w kierunku środka ale nie równolegle) tak by szubkiem sięgały powiedzmy do 2/3 wysokości akwarium to nie dość, że kompozycyjnie byłoby wyżek to i pewnie rybki chętniej zapuszczałyby się w te rejony.
Ale to tylko taka luźna sugestia -ja na kamiennych aranżacjach się nie znam więc w moim pomyśle mogą być jakieś podstawowe błędy związane z ogólnymi założeniami - to musiałby się ktoś bardziej zorientowany wtych biotopach wypowiedzieć.
No i oczywiście - ostateczne decyzja zawsze nalezy do właściciela - ważne jest to co się podoba osobie, która ma ciągły kontakt z akwarium a niekoniecznie komuś (jak ja) kto widzi je raz na jakiś czas na zdjęciach.
Dziękuję za opinie. Mi właśnie brakuje jeszcze czegoś w tym akwarium, plan był taki żeby dodać większe kamienie, ale czasu aktualnie mam za mało żeby to zrobić.