[112L]-Theatre of Pain
Moderatorzy: misiek1205, Graff, Opiekun_Forum
- bynio67
- Założyciel
[112L]-Theatre of Pain
Theatre of Pain powstał około rok temu. Pierwszą obsadę stanowiły malutkie Pseudotropheus demasoni i Metriaclima estherae ob. Obydwa te gatunki zakupił mi Daro w Łodzi w ilości 8szt. z każdego. Po krótkim czasie dołączyło do nich 7szt. ok. dwucentymetrowych Labidochromis hongi kupionych od Szczupaka. Najbardziej korzystnie uformował się harem esterek (1+3). Które zamieszkują obecnie akwarium u Adriana0707. Wśród hongi była tylko jedna samica, dlatego tego gatunku pozbyłem się najszybciej. Theatre of Pain zdecydowałem zbudować w oparciu o najmniej wdzięczny, zwłaszcza w początkowej fazie hodowi demasoni. Z ośmiu sztuk w przeciągu dwóch miesięcy zostały trzy. Najsilniejszy samiec i dwie ładne samiczki. Ale to stanowczo za mało by budować obsadę nawet według ortodoksyjnych standartów. Cierpliwość się opłaciła, bowiem trafiłem na ofertę od hodowcy ze Świetochłowic. Dokonałem zakupu z likwidowanego stada 11 szt demonów. Oferta była interesująca zwłaszcz dlatego ponieważ sprzedawane Demasoni pochodziły z trzech renomowanych hodowli. Dwie moje samice, oraz cztery spośród nowo zakupionych powędrowały do Anity(macaria). Pozostałe zostały u mnie. Utworzył sie z tego harem 1+5. Dwie samice mają już za sobą pierwsze tarła. Dalsze szczegóły wkrótce.
- Załączniki
-
- DSCN5171.JPG (186.78 KiB) Przejrzano 6049 razy
-
- DSCN5174.JPG (187.54 KiB) Przejrzano 6049 razy
-
- Zdjęcie2154.jpg (165.67 KiB) Przejrzano 6283 razy
-
- Zdjęcie2160.jpg (217.54 KiB) Przejrzano 6283 razy
- Markosan
- Użytkownik
Re: Theatre of Pain -112l
Nurzańca średniego byś zasadził z tyłu z lewej strony . Jak chcesz to ja ci dam
. Bardzo ładne te twoje wapienie filipińskie. Albo w tą luke byś jeszcze jeden taki wapień położył , tylko że podłużny i byś stworzył ciekawy nawis im
. Teraz wiem o co ci chodziło aby ożywić baniaki. Też mi zaczynają chodzić po głowie Demony 
dodano niedziela 07 kwie 2013, 22:41 :
Ale nie powiem bo baniaczek zadbany czysty schludny

dodano niedziela 07 kwie 2013, 22:41 :
Ale nie powiem bo baniaczek zadbany czysty schludny

- bynio67
- Założyciel
To są zdjecia sprzed ponad dwóch miesięcy. Teraz te trzy białe kamienie już nie sprawiają wrażenia jakby były z laboratorium. No ale na następne zdjęcia przyjdzie jeszcze czas.
- Markosan
- Użytkownik
AAAAAA no też się zdziwiłem troszkę
. Wiesz zawsze można wyjąć kamola i mozolnie szczoteczką
. W takim bądź momencie nie zostaje mi nic innego jak poczekać na fotki baniaka 

- bynio67
- Założyciel
Właśnie dlatego czekałem, bo mnie w Malawi śnieżnobiałe kamienie się nie podobają. Wolę takie które są delikatnie porośnięte glonami, tak jak ten mały na środku.
- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
czy ja tam widziałem Caudopunctatusa KODIEGO ?
baniak ładny ale też wole kamienie porośniete mchem wygląda to lepiej i naturalnie 

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- bynio67
- Założyciel
Dobrze widziałeś. To są teraz moje ryby. Chwilowa konieczność sprawiła że zanim trafiły do zbiornika z naskalnikami, gościły przez prawie trzy tygodnie u Demasoni.BzZzYkU pisze:czy ja tam widziałem Caudopunctatusa KODIEGO
Akwarium bardzo fajne, super wapienie jednak w realu wygląda jeszcze lepiej
Ile narybku pozostał po dwóch tarłach?

- BzZzYkU
- Wolontariusz Aqua Jura
i jak się sprawuja u Ciebię ? "punktaki", grzeczne są
?

Tanganika 160l:
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
-N.Brichardi
-J. Transcriptus
-exL. Multifasciatus
-exL. Ocellatus blue
Kamil-605269402
GG-12023545
- Big daddy
- Administrator
Akwarium diametralnie się zmieniło odkąd widziałem je ostatni raz, nie do poznania. Świetne fotki czekam na jeszcze!
- bynio67
- Założyciel
Pierwsza samica wypluła tylko pięć sztuk. Z czego żyją obecnie cztery. Natomiast druga inkubowała wówczas gdy caudopunctatusy zamieszkiwały ów zbiornik. Efektem tego jest brak narybku od tej samicy.macaria pisze:Akwarium bardzo fajne, super wapienie jednak w realu wygląda jeszcze lepiej![]()
Dlatego właśnie Caudo(co było do przewidzenia) przełowiłem do towarzystwa dla ryb z własciwego dla siebie biotopu.BzZzYkU pisze:i jak się sprawuja u Ciebię ? "punktaki", grzeczne są?
- bynio67
- Założyciel
Szczerze to fotki mi się nie podobająBig daddy pisze:Świetne fotki czekam na jeszcze!

- Załączniki
-
- Zdjęcie2191.jpg (82.89 KiB) Przejrzano 6040 razy
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Piękny malec byniu
A jak tam chever-y 

KODI aquajura.pl
507L + 200L - Aqua Salsus II
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- KODI
- Założyciel
- Kontakt:
Zaintrygowali mnie "gamonie"
...
Tak się składa ,że dużo osób na różnych forach ,wypowiada się na tematy na ,które nie ma zielonego pojęcia
Część nawet jak jakieś ma ,to i tak kładzie ludziom do głów cherezję.Często się spotykam ze stwierdzeniem ,że "ja tak mam ,posłuchaj mnie ,jest zarąbiśćie,inni są w błędzie"
Wypowiedzi o "pralce" świadczą o pewnej nietolerancji. Ja tam bardzo lubię moje "disco" i nie zamienił bym się już na chaszcz
Jednak nikogo nie krytykuję ,każdy trzyma to co chce i co mu się podoba .Jeżeli jeszcze spełnione są minimalne wymagania co do gatunków ,litraży i etc. to już ,jak dla mnie ,jest zupełnie wyśmienicie
Fajnie Zbychu ,że Ci się rozmnożyły demony ,może teraz Ci się uda naszą wioskę zalać młodymi el. chevere 

Tak się składa ,że dużo osób na różnych forach ,wypowiada się na tematy na ,które nie ma zielonego pojęcia

Część nawet jak jakieś ma ,to i tak kładzie ludziom do głów cherezję.Często się spotykam ze stwierdzeniem ,że "ja tak mam ,posłuchaj mnie ,jest zarąbiśćie,inni są w błędzie"

Wypowiedzi o "pralce" świadczą o pewnej nietolerancji. Ja tam bardzo lubię moje "disco" i nie zamienił bym się już na chaszcz

KODI aquajura.pl
20L- KODI-zumi
20L- KODI-zumi
- bynio67
- Założyciel
Kontynuując temat zanim dojdę do chewere, muszę zatrzymać się jeszcze przy malcach. Od wczoraj pływają razem z dorosłą ekipą. Stało się to za przyczyną jednego z brzdąców. Otóż, wyskoczył on z kojca. Ale sytuacja najwyraźniej go przerosła, ponieważ, znajdował się ciągle pomiędzy szybami akwarium i kojca. Chciałem go przełowić, niestety, odpłynął w skałki. Po kilkunastu minutach obserwcji nie zauważyłem symptomów ewentualnego zagrożenia. Pomogło mi to w podjęciu decyzji o wypuszczeniu z kojca pozostałych malców.KODI pisze:Piękny malec byniuA jak tam chever-y
- Załączniki
-
- IMG_1685.JPG (194.79 KiB) Przejrzano 6021 razy
-
- IMG_1702.JPG (185.31 KiB) Przejrzano 6021 razy
-
- IMG_1707.JPG (224.2 KiB) Przejrzano 6021 razy