dodano 13 lipca 2013, 23:24 - sob :
Dzisiaj zostało trochę pozmieniane a mianowicie .

Filtr :
Filtr wewnętrzny
z deszczownicą
HL -BT 700 HAILEA
PARAMETRY TECHNICZNE
Moc 10W
Wydajność - 690L/H
Aktywny węgiel CARBO
Podłoże :
Została dodana ziemia a na ziemię dałem kamyczki drobne .
Oświetlenie :
Została dzisiaj zamontowana świetlówka t8 o mocy 18W czyli teraz mam 3x18W i 3x18W=54W i obliczam 54:112=0,48W/l w miarę teraz jest ale będzie jeszcze dokładana jedna świetlówka za tydzień albo za 2 tygodnie

Zmieniła się też obsada a mianowicie .
Ramirezki sztuk 2 Parka miała już ikrę
Neonki Inessa sztuk 15
Kosiarki sztuk 2
Kiryski Panda sztuk 4
Zbrojniki sztuk 2
Co do obsady to może się jeszcze zmienić ale to wszystko się okażę za tydzień albo 2 tygodnie

Pewnie myślicie czemu nie mam resztę baniaków a już wam mówię czemu nie mam gdyż pierw wezmę się za jedno akwarium , jeśli dam radę z jednym i będzie wszystko ok to zacznę brać się za drugie albo większe akwarium , najpierw chcę doprowadzić jedno akwarium do ładu i składu .
dodano 15 lipca 2013, 22:56 - pn :
Witam u mnie trochę się zmieniło w akwarium a mianowicie tak jak pisałem filtr został wymieniony , została dodana ziemia ogrodowa i na to drobny żwirek

Ale nie wiem co jest grane gdyż na samym dole u roślinek robią się żółte roślinki i małe dziurki ;/

tutaj widać jak roślinki robią się żółte

dodano 30 lipca 2013, 20:46 - wt :
Minęło już trochę w baniaku się trochę pozmieniało a mianowicie zmieniłem świetlówki 2x18W . Co do roślinek to trochę zarosło nie trochę tylko bardzo i mam problem z jedną roślinką nie wiem jak ją przyciąć teraz

Zostały też dodane 5 Gupików i przybyło trochę malutkich ślimaków Pink Zatoczek Różowy sporo ich jest

Fotki

dodano 01 sierpnia 2013, 20:57 - czw :
I jak teraz wam się baniak podoba . W końcu doszedłem do setna i roślinki rosną jak na drożdżach ryby mają się świetnie wczoraj Mieczyk okocił się i są małe kilka sztuk może więcej bo jest trochę zarośnięte i za bardzo nie widać .